به گزارش تحریریه، در ارتفاعات طاق بستان نزدیک شهر کرمانشاه گله ای از گرگاسها (گرگهای دورگه که از آمیزش سگ و گرگ به وجود میآیند) تردد میکند؛ گله که به گفته کارشناسان محیط زیست تهدیدی جدی برای حیاط وحش و انسان ها هستند.
بیشتر اعضای این گله ۲۰ قلاده ای را گرگاسها تشکیل میدهند اما در میان آنها سگهای وحشی نیز دیده می شوند.کارشناسان سازمان محیط زیست معتقدند که سگهای ولگرد و رهاسازی گونه از سگهای اهلی همچون «ژرمن شپرد» و «هاسکی» توسط صاحبانشان در طبیعت میتواند ریشه ایجاد گله بی اصالت از دردنگان در طاقبستان باشد.خبرنگار ایرنا، برای پیبردن به نحوه زندگی گرگاسها و تهیه نخستین مستندات از حضور آنها در کنار شهر کرمانشاه، به مدت ۲ هفته در ارتفاعات طاقبستان رفتار گله را از نزدیک زیر نظر گرفت و با تلفن همراه خود اقدام به مستندسازی کرد.
دو سال قبل نیز حضور گرگاس در طبیعت آذربایجان شرقی علاوه بر اینکه موجی از نگرانی را در بین مردم ایجاد کرده است، دغدغه فعالان محیط زیست و علاقه مندان به این حوزه نیز محسوب می شود، زیرا آنان این گونه نوظهور جانوری را وصله ای ناجور بر پیکر طبیعت ارزیابی می کنند.
گفته می شود دلیل اصلی ظهور این گونه جدید جانوری مهاجم که هوش و ذکاوت سگ و نترسی و شجاعت گرگ را دارد، بی مبالاتی چوبانان گله در مقاربت دادن سگ های ماده با گرگ های نر به عنوان یک تفریح از یک سو و رهاشدگی و افزایش شمار سگ های ولگرد ماده در مناطق پیرامونی شهرها و طبیعت تحت لوای حمایت از حیوانات و آمیزش آنها با گرگ های نر از سوی دیگر است.
گرگاس علاوه بر ضررهای اقتصادی که برای انسان دارد به عنوان گونه ای جدید و رقیب سایر گوشتخواران موجود در مناطق مانند یوزپلنگ، کاراکال، پلنگ و .... بوده که در رأس هرم غذایی می تواند باعث به هم خوردن تعادل زیست محیطی شوند.
بررسی های کارشناسی در چندین مورد از شکایت حمله گرگ به دامداری های حاشیه شهر بجنورد نیز در سالهای اخیر نشان دهنده این است که این حملات توسط گرگاس انجام شده است.
توله های حاصله از آمیزش گرگ و سگ ظاهری شبیه گرگ و سگ و درندگی گرگ را دارند و آنها تهدیدی جدی برای دام های اهلی و حیات وحش محسوب میشوند.
پایان/
نظر شما